HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2009.08.18. 20:01 Az Úr íródeákja

Kézcsók

Ebédhez készülődsz. Rögzíted a gyöngyfűzést, amin dolgozol, amikor a húgodat hallod, amint a konyhából kikiabálva megkér, hogy tisztítsd ki a lefolyót.

Megborzongsz. Jól tudod, mire gondol. A fürdővízzel együtt lefolyó haj- és szőrszálak – már persze amelyek átjutnak az első szifonon – beleakadnak a csőrendszer egyik elemébe, amit valamilyen rejtélyes oknál fogva szueznek hívnak. Ez a kád vizét egyesíti a mosdóéval, és vezeti el. Itt, ha már elég hajszál összegyűlt, azokon mindenféle zsiradék, és lefürdött testnedv fennakad betömködve a hálószerűen elrendeződő szőrök közti réseket. Ettől aztán a víz se ki se be.

Azazhogy inkább ki. A szuez rendelkezik egy fehér, műanyag ráccsal lefedett nyílással, ahol a dugulás folytán felhalmozódott vízmennyiség kibújik, hogy kitartóan elárassza a fürdőt. És ahogy megjelenik a rács fölött, hozza magával iszonyatos bűzét. Ebben benne van minden, amit az ember lemos magáról, és tetejébe a hónapok óta rothadó haj szaga. Ez utóbbi szinte elnyomja az előzőeket, ami csak azért nem okoz megkönnyebbülést a szagolónak, mert önmagában is messze túlszárnyalja a többit undorítóságban.

No, a te feladatod kitisztítani a szuezt.

Sóhajtasz, és nekilátsz. Első menetben nem jön le a rács. Aztán a bicskáddal leszereled, és többszörös erővel vág orrba a szag. Büszkén állapítod meg, hogy kibírod hányás nélkül. Pedig elég közel vagy hozzá.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve felhajtod a közelben levő vécé ülőkéjét, és folyatni kezded benne a vizet. Tudod, hogy ha elkezdted az operációt, már semmihez nem érdemes hozzányúlnod.

Végiggondolod, hogy minden szükséges előkészületet megtettél. Nagy levegőt veszel, és belenyúlsz. Ekkor jössz rá, hogy előbbi győzelmed a hányinger felett, kismiska volt a mostanihoz képest. Kezed nyálkás masszát tapint telis-tele gondolatvékony hajszálakkal. Ráadásul ahogy megbolygatod, erősebben támadja az orrodat. Pedig direkt nem veszel levegőt.

Nyelsz kettőt. Úgy érzed, mintha a vastagbeledet kellene helyre nyelni. Sikerül. Megkönnyebbülve nagy levegőt veszel. Erre gyomrod ugrik a szádba. Nagy nehezen visszaküzdöd a helyére, és egy elszánt mozdulattal a vécébe rakod markod tartalmát. Persze csak óvatosan. Tiszta kezedet közben a másik alá tartod. Egy átsuhanó gondolat azt súgja, csak azért, hogy az is mocskos legyen. De igazából a padló kövét óvod. Aztán mindkét kezedet a vécében folyó vízbe mártod, úgy, hogy lehetőleg levigye azt, ami a bőrön felül van.

Aztán visszanyúlsz a szuezbe. Kiszeded, vécé. Még két-háromszor megismétled műveletet. Egyre kevesebb hajat szedsz ki. Nyálkás förtelem van bőven, de összetartó szálak híján nem tudod kimarkolni.

Ekkor úgy döntesz, hogy kész vagy. Kezedet először a vécében mosod meg. De akárhogy is sikálod, a hideg víz nem hozza le a bőrödre rakódott vastag zsírréteget. Végül tisztábbik kezeddel elzárod, lehajtod az ülőkét, és átmész a csaphoz. Forró, bőven szappanos vízzel vagy háromszor átmosod, mire végre bőrszerű lesz a tapintása. A beléivódott bűzt úgyse tudod teljesen kimosni belőle.

Visszateszed a rácsot, lemosod a bicskád, még egyszer kezet mosol, és mész ebédelni.

A gyümölcsleves jóízű kanalazgatása közben arra gondolsz, hogy a közeljövőben meg kéne csókolnod egy vécépucoló kezét…

 

3 komment

Címkék: szag szuez kézcsók vécépucoló


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr831320362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filologus 2009.09.05. 00:12:00

félelmetesen borzalmas, meg gyönyörű is csak ennyi ambivalencia nem fér bele egy mondatba.

Andorin 2009.10.29. 15:05:25

hűha... nem semmi... olvasva is igyekezni kell visszatornázni a gyomromat!

gugielek 2009.11.22. 19:51:01

én zacskót szoktam húzni a kezemre, de elvitathatatlanul érzékletes leírás:)
süti beállítások módosítása