HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2008.10.27. 00:55 Filologus

SzóSz-est

Tradíció. Mint közösség életében kialakulnak, akár szándékosan, akár véletlen szokások. Talán a leggyakoribb formája ezeknek a szófordulatok, becenevek talán: egy-egy ügyesebb szóvicc, vagy mókás szituáció folytán valami rögzül, ami aztán folytonos felidézés során beépül a közösség életében.

Reméljük a SzóSz-est is ehhez hasonló. 2 éve tavasszal volt az első ilyen közösségi estünk. Az ötlet egyszerű volt: töltsünk együtt egy kellemes estét, kezdve az együtt elkészített vacsorával, majd egy téma alapos átbeszélésével. A téma általában elég személyes, pont azért, hogy jobban megismerjük egymást, ami végül is az est célja. Az első este elég különleges volt: kezdve a csodás paprikás csirkével (köszönjük Eneh!), aztán a témával: Hogyan tértél meg? kérdéssel folytattuk. Hála igazán kool gitárosoknak többször is dicsőítettünk az est során. Sőt egy egyszerű beszélgetésből indítva egész spontán 'dolgokra' is vetemedtünk: még pedig a lábmosásra! Egy diákkörös egy korábbi élményt mesélte egy közösségében történt lábmosásról, ami többeket fellelkesített, hogy mi is éljük át az evangéliumi példát. Ha jól emlékszem 15-en voltunk, és a séma egyszerű volt: mindenki megmosta valakinek a lábát és így körben mentünk. Csodás este volt. (Noha, mint utólag kiderült ez nem tetszett mindenkinek, ami szomorú volt.)

Mégis, hogy aktuálisabb vizekre tereljem a bejegyzést egy pár mondatban szeretnék megemlékezni az idei SzóSz-estről is, ami pont ma egy hete történt. Először is rengetegen voltunk, Istennek hála, és egy nagyon jól sikerült együtt töltött este volt. Talán idén volt az első közös-kajálós alkalom mikor nem valami SzóSz-os volt a menü: igazi nagyon finom brassói volt. Picit kevés volt de a kaja, de szerencsére a keresztény szeret mindent megold, így sajnos nem tudtunk kipróbálni a kajaszaporítást, de majd legközelebb. Az idei év kérdése, nagyon egyszerű de mégis nagyszerű volt: Mi a kedvenc igéd?

Sok nagyon elég őszinte dolgokkal jöttek elő, amik persze nem itt fogok leírni, csak egy ismétlődő motívumot. Sokan elmondták mennyit mindent kaptak ez alatt a 2 hónap alatt a közösségtől. S ez az, amitől fantasztikus volt a SzóSz-est, valahogy megéreztük, hogy miről szól ez a közösség, és mennyire hálásak lehetünk Istennek, azért, hogy életre hívta, és kegyelmében megtartja ezt a közösséget!
Aztán következett egy remek imaközösség és dicsőítés, természetesen.

S végül mikor már kifogytunk a remek témákból és az "exhibicionisták" őszinteségi rohamokból, elkezdtük activitzini, és egészen 2-ig folytattuk a 3 csapat őrületes játékát, amikor is olyan kifejezéseket kellett elmutogatni, mint "A Bárány vére elfedez", "Esszénus-közösség", "Maladaptív reakció", és hasonló őrültségek...
Majd mikor a csapat nagy része feladta, olyan kettő fele belekezdtünk egy utolsó stop színházba, amit egészen 3-ig folytatunk. Ez is egy csodás este volt. Tele remek pillanatokkal és egy remek testvérekkel, akiket talán egy kicsit jobban megismerhettem.

Ami igazán a poén, hogy az est itt nem is ért végett, ugyanis a társaság nagy része, együtt indult 'iskolába' másnap reggelt, és a vonaton egy elég tekintélyes részt lefoglalva még elég sokáig játszottunk, mókás telefonos játékokat. Vicces volt, úgy tűnt nem tudunk elszakadni egymástól és ami különösen érdekes, hogy ki mennyire kötődik most a közösség az a napi 6-8 (ma egész pontosan 12!) emailen is látszik.

 

Vicces magát a bejegyzést az idei SzóSzestről akartam írni innen mégis úgy tűnik az emlékek dominálnak, hiába öregszik az ember : )

2 komment

Címkék: közösség szeretet stop est szósz dicsi áron lakása


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr93739737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andorin 2008.10.30. 14:53:46

Hát én nem aludtam túl sokat, de így volt teljes. Nagyon élveztem úgy ahogy volt, remélem még lesz máskor is ilyen szósz est...
És tényleg vicces, mert kedden reggel, mikor elváltunk elég furcsa, kellemetlen érzésem volt. Nem akartam, hogy szétszéledjünk. Nekem tényleg az volt az érzésem, hogy nem tudok elszakadni. Szerencsére nem egyedül mentem órára! :o)

Ébresztőóra 2008.10.30. 17:17:08

Hasonlóan éreztem. :) Andorin, ha nem vagy velem Társadalomtörténeten, elalszom. Jó volt újraélni mindent hatvan percben. :) Köszi mindenkinek!!! Olyan közösség a Szósz, ami nélkül valószínűleg elvesznék az egyetemen. Istennek hála azonban van egy biztos háttér, egy kiindulási és összehasonlítási alap mögöttem, amire (akikre) mindig számíthatok.
süti beállítások módosítása