HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2012.02.22. 16:15 Gyogyó

Új állam született

"Mi, a Király, boldogok vagyunk, hogy uralkodásunk immár egy napja tart" - nyilatkozta Komáromi István, 253 első királya. 2012. február 20-án, helyi idő szerint éjjel egy és kettő között aláírták a 253-as szoba Alaptörvényét, s ezzel új keresztény állam jött létre a Szent Lujza Kollégiumban. Az alkotmányos monarchia törvényesíteni kívánja az eddig csak de facto létezett Konyhai Uniót.

"2012. a szakdolgozat éve. Szükségesnek tartottuk az eddigi tanulmányok felülvizsgálását, a hibák kijavítását és életünk új alapokra helyezését" - mondta Németh Tamás, az új állam első miniszterelnöke arról, miért költözött össze Komáromi Istvánnal a fiúkollégium 253-as szobájába. A két lakótárs eldöntötte, hivatalosan is jogot formál a birtokba vett területre, s ezért már a beköltözés előtt hozzáláttak az alkotmányozáshoz. "Ez az alap nem lehetett más - a miniszterelnök szerint -, mint 253 egyetlen, örökérvényű, egységes Alaptörvénye."  A gondos, mindenre kiterjedő munka tegnap hajnalban fejeződött be, mikor hosszas egyeztetések után konszenzussal elfogadták az Alaptörvényt. A himnusz dallamaira a király és a köztársasági elnök aláírta a dokumentumot, melyet később az ország falára is kifüggesztettek.
 
"Ezen első napon a nép boldogságának érekében nem csináltunk semmit. A következő napok az uralkodás legfontosabb feladataival telnek majd: portrékészítés, szolgák kiválasztása, az ellenséges szoba lerohanása" - árulta el kérdés nélkül a király. Őfelsége azt is elmondta, "nyilván Isten műve ez a csoda, ez a keresztény monarchia." A Mindenható után megköszönte szülei segítségét is, akik fizetik a kollégiumi díját.
 
"253 kétágyas állam. Államformája alkotmányos királyság, ahol az Általános Jókedv uralkodik"- olvasható a négyoldalas dokumentumban, mely szervezi 253 lakóinak életét. A monarchia alapértéke a szeretet és a szabadság, az Alaptörvény nagy hangsúlyt fektet a királylány keresésére, az elme pallérozására, a test erősítésére. A szoba lakói felelősséget éreznek a küszöbön kívül rekedt szószosok iránt és közösséget vállalnak velük. Nyitottak a vendégek iránt. Emellett szeretnék megerősíteni az eddig is működő Konyhai Uniót a 144-es és a 255-ös szobával. 253 hivatalos fizetőeszköze a mosogatás és az imádság.
 
Szöveg: feke, fotó: 253

Szólj hozzá!

Címkék: király szeretet ima tamás lujza szósz isti


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr984172918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása