HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2009.11.07. 18:56 bogaras srác

két példázat

Sokan írtatok, mostmár nem kűzdök magam ellen, én is megpróbálom elmondom, hogy nagy öröm és béke van bennem.
De hogyan magyarázzam, hogy megértsétek?
 
Olyan ez, mint amikor egy ember szívét beteszik a mikróba. Zúgott a doboz, pörgött a tányér és négy nap múlva, amikor az ajtót ismét kinyitották, a szív egészen átforrósodott. És újból melegség töltötte el az embert.
 
De mihez tudnám még hasonlítani?
Olyan az, amit én most átéltem, mint amikor az egyszerű, buta halászok elmennek egy nagy városba. Így tanakodnak egymás között:
- Gyertek, menjünk és nézzük meg Jeruzsálem nevezetességeit!
És el is indulnak a városba. Amikor pedig a templomhoz érnek nagy csodálkozás és félelem vesz erőt rajtuk, nem ismervén ekkora épületeket, egyszerű halászok lévén. És bizony nagyon erős csodálkozás lesz úrrá rajtuk. Értetlenül állnak és nézelődnek szóhoz nem jutván. Elképzelhetetlen ugyanis nekik mindez a fennséges gyönyörűség, mivel hogy ők egyszerű halászként sosem tudnának ilyet felépíteni. Bizony, bizony mondom néktek: ezek a halászok még ma is ott állnak tátott szájjal, és jól teszik ezt.
 
- Más szavakkal nem lehetne?
- Hát nem értitek? Pedig olyan egyszerű...
.. szív magától nem lesz meleg, az ember magától nem lesz boldog! Kell valami, ami felmelegíti, hogy a teste egészségesen működjön. Ha hideg a szív, hideg a test is. Ha pedig a test hideg, az azt jelenti, hogy az a test nem él. Meghalt, örökre elveszett és egyedül vacog a fokcsikorgató magányban. Ha viszont felmelegszik a szív, élteti a testet és az élet a boldogság. Bizony mondom nektek: egyedül Isten, a mi mennyei Atyánk az a mikró, ami erre képes. Akinek van szíve, ami melegedni képes, az melegedjen fel!
 
És a templom pedig nem más, mint Istennek csodái. A buta halászok pedig mi magunk vagyunk. Amiko bemennek ezek az egyszerű emberek, jól teszik, hogy megállnak csodálkozni és gyönyörködni, hiszen megértik kicsinységüket és nem bízzák el magukat. Mert ha elbíznák magukat és lekicsínylenék a templom hatalmasságát, akkor ők maguk is nekiállanának ilyen hatalmas csarnokokat építeni. Mivel azonban ők csak egyszerű, együgyü halászok, akik soha sem lesznek képesek ilyet építeni, ezért mikor már rengeteg követ és téglát halmoztak egymásra, a falak összedőlnek és maguk alá temetik az összes halászt.
Így tehát lmaradjatok ti is mindig együgyü halászok, akik alázattal és csodálattal szemlélik azt a munkát, amit ők elvégezni nem képesek! Ugyanis mondom néktek: ezt a templomot, amit ők megcsodáltak és ma is tátott szájjal bámulnak, soha, senki fel nem tudja építeni, vagy lerombolni! Ez a templom ugyanis nem emberi kéz műve: három nap épült.
És jól mondják a halászok, akik benne gyönyörködnek:
- Mester! Ez a templom biztosan soha sem fog elpusztulni!
 
 
Tetsvéreim! Nagy örömem és békém volt... VAN bennetek! Köszönöm!
 
isti (egy nyomorék)
 

Mára legyen elég ennyi a példázatokból! És most keljetek át az éjszakán! A túloldalán találkozunk. Én addig elmegyek imádkozni. Jó éjszakát!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr481507639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása