HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2009.01.25. 22:01 Az Úr íródeákja

Otthon

Írni támad kedvem.

Leülök a konyhaasztalhoz. Füzetet, tollat veszek elő.

Hogy is kezdjem?

Megvan…

 

– Gyere focizni!

– Mindjárt!

Végre sikerül elszakadnom az e-mailtől, leszaladok, sportcsukát húzok, és futok ki a kertbe. Dávid már vár rám a labdával. Passzolja, lekezelem. Kissé lapos. Forgatom egy kicsit a lábaim között, kicselezem magamat, dekázok párat, és elrúgom. És milyen rosszul… Még szerencse, hogy ott a szilvafa. Dávid visszarúgja. Leveszem. Utánamegyek. Odarúgom neki. Odarúgom neki – másodszorra sikerül elrúgnom a karó mellett, és nem jön vissza. Dávid is megjegyzi, hogy lapos. Elszalad pumpáért.

Én addig dekázgatok. Aztán inkább abbahagyom. Körbeszemlélődöm.

A szomszéd kertjére téved pillantásom. Zöldellik. Persze, ősz végén megforgatta a földet, s a hóolvadástól nedves talajt felverte a gaz. A délutáni lágy súrlófény különleges, földöntúli árnyalatot ad a zöldnek. Egészen festői – vagy inkább fotósi – lesz tőle a hepehupás kert. Körülötte rozsdás kerítés, időrágta beton járda, lepusztult ház. Nem valami szemet gyönyörködtető látvány. De az a zöld, meg a súrlófény valahogy megszépíti.

Dávid jön a pumpával. Felfújjuk a labdát, és játszunk tovább. Jót tett neki a levegő. Akárcsak nekünk. Egyébként nincs is hideg. Pulóverben is vígan vagyunk. Rugdossuk a labdát fának, karónak, kerítésnek, néha – ha szerencsénk van – egymásnak is.

Rezegni kezd a telefonom. Reznák Atti hív. De jó! Jön ő is.

Ahogy beszélek vele, azt veszem észre, hogy alig tudok artikulálni. A fáradtságtól. Miután zsebre tettem a telefont, rázendítek egy nyelvtörőre. "Add meg magad, vagy megvagy, Vagymed…" Hajjaj… Namégegyszer: "Add meg magad, vad megy… Add megy… AddmegmagadvagymegvagyVadmeggymaghadnagy!" Hű, ezt meg hogy csináltam? "Add meg magad, vag med…" No, egyszer volt Budán kutyavásár…

Közben kitartóan passzolgatunk fűnek-fának-egymásnak. Hú, de régen fociztam! És most olyan jól esik! Lekezelni Dávid passzát, dekázni vele kettőt-hármat, majd úgy rúgni a fának, hogy pont Dávidhoz pattanjon, és közben nevetni, hogy ezt mennyire nem így akartam…

Aztán úgy döntünk, hogy már elég fáradtak vagyunk, és bemegyünk a házba. Letesszük a labdát, levesszük a cipőt. Jóleső zsibbadtság ömlik el tagjaimban. Hirtelen rám szakad az érzés, hogy jó itthon lennem. Írni támad kedvem.

Leülök a konyhaasztalhoz. Füzetet, tollat veszek elő.

Hogy is kezdjem?

Megvan…

Hazaérkeztem...

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci otthon nyelvtörő


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr13902235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása