HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2008.12.29. 17:28 Irunien

nincs cím

 

"Nyugodj meg az Úrban, és remélj benne." (zsolt. 38,7)

Ez a kis cetli, egy kis papír darab van az asztalomon...erre nézek nap, mint nap.

És próbálom elhinni, ami le van írva. Hogy higgyek...és nyugodjak... Mi van akkor, amikor már ez nem megy? Amikor várunk...azt várjuk, hogy mikor robban...mikor üvölt...mikor szabadul el a vörös, émelyítő, halálra szurkáló téboly... És várunk..tovább várunk...

klattyog a billentyűzet, megpróbálom egy töredékét kivetni magamból, átruházni betűkre, hogy ők vigyék tovább...vigyék el, messzire, hátha lehetséges és megszabadulok tőlük, magukba fogadják, elrejtik a világháló zeg zugaiban az összes bajt és sírást, elviszik más földrészre, ahol majd semmivé porlanak.

és még várunk...nem tudom mire... a nappaliban lévő óra is idegesítően hangosan ketyeg... jelzi, hogy múlnak a percek...nem lehet megállítani...pedig most talán jó. most, ebben a percben, mikor nincs itt senki... nem kell hallanom... nem kell beszélnem...nem kell küzdenem... csak vagyok.. vagyok és írok..és olvasok.

ezt olvasom:

"Nyugodj meg az Úrban, és remélj benne."...

 

 

2 komment

Címkék: őszinteség


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr50847184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaras srác 2008.12.29. 18:39:42

Szeretnék segíteni, de... azthiszem nem tudok. Rossz beismerni, mert nagyon szeretném, ha nem fájna Neked. Szomorú volt olvasni.

Én hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nekem imádságban úgymond "felesleges" erőt, kitartást, különböző képességeket kérnem, hiszen ezek mind mind ott vannak bennem, hogy "véigfussam a pályám", egyszerűen csak akaratért kellene imádkoznom, hogy ezek felhasználásval átjussak az akadályokon. Akarat szembenézni valamivel, akarat erőt venni magamon és megtenni azt, amiről itt legbelül tudom, hogy tennem kell, akarat, hogy a félelmemen úrrá legyek. Minden, de minden megvan bennem.

A napokban az 56. zsoltárt olvastam, és kiírtam magamnak néhány mondatot, aminek baj idején majd hasznát láthatnám.
Reménykedve küldöm neked:
"Feljegyezted, Uram szenvedésem útját, összegyűjtötted tömlőidben könnyeimet."
"Tudom, hogy Isten valóban velem van".
Állíts talpra amely napon elfog a félelem, mivel Tebenned bízom."

fatanolentemtrahunt 2009.01.08. 22:13:10

"Isten együtt sír velünk, hogy egyszer vele együtt nevethessünk." (Jürgen Moltmann)

Köszönöm, Istenem, hogy a válság idején is velem vagy, és adsz nekem hihetetlen kíváncsiságot - mint életerőt - a tanuláshoz, hihetetlen szorgalmat; köszönöm Neked, hogy megnyugtatsz, és hogy a vizsgaelvárás inkább teljeseítménymotívációban, mint elvárás formájában van jelen számomra.
süti beállítások módosítása