HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2008.10.29. 10:31 bogaras srác

Mese a jóemberekről és a mennyei SzóSzról

A minap amint a Szent Péter téren sétálgatok és éppen visszaintegetek a pápának aki a lakosztályából köszöntött engem, a fejemre esik egy könyv. Furcsa volt, mert nem volt felettem senki, még egy pingvin sem. Kinyitottam, belenéztem és rögtön ez a mondat figyelmeztetett:

"Szigorúan titkos! Emberek kezébe ne kerüljön! Ámen!”

Valami különös, de gyönyörű zene csendült fel hirtelen: Halle-luja. Halleluja, Halleluja! A hasam elkezdett görcsölni, de ez olyan jóleső görcs volt és már nem is emlékszem, de csodás volt, ámbár éreztem, hogy tilosban járok.

Beleolvastam. Szakácskönyv volt: az élet sója - édes élet ételbe főzve címmel. Az írások nagyját nem nagyon értettem, de egy receptet igen érdekesnek találtam. Most biztosan furcsán néztek rám, meg bogarasnak tartotok, vagy gyerekesnek, de szerintem ezek itt angyaloknak szóló utasítások, hogyan édesítsék meg a mi dolgaink, egyfajta cukrászkönyv angyaloknak, amit épp most hagyott el az egyikük, és ejtett a fejemre láthatatlan pingvinnek öltözve. Mindenestre szeretném megosztani veletek.

 

 

Hétfői édes SzóSz –minden napra

 

 

Hozzávalók:

Majd menet közben kiderül, olvasd végig…

 

Előkészítés:

- végy egy nagy-nagy kerek lábast, fazekat, kondért, bográcsot, bármit. Javasolt egy Tibi alatti klubhelyiség igénybevétele.

- ezután nézd meg, hogy a Főnök kiket írt fel a listára. Aztán intézd úgy, hogy ezek a jóemberek azt higgyék, hogy önként lesznek a SzóSz alapja. A többség esetében valószínűleg nem lesz nehéz dolgod.

- óvatosan és fokozatosan csalogasd bele őket ebbe a kondérba (ajánlott a "véletlenek" használata).

- most pedig hívd oda a Főszakácsot, mert ehhez a művelethez csak Ő ért: alájuk kell gyújtani! E nélkül semmit sem érne a munkád.

- miután begyulladt, kifújhatod a nagy levegőt, mert most már minden rendben van. Kezdetnek töltsd meg őket keksszel, teával, csokival, mindenféle cukorkával, ez ugyanis a későbbiekben majd egy különleges aromát ad az egésznek.

 

Apróságok, amik kihozzák az igazi zamatot:

- néhány különleges családba tartozó jóemberek (gondolok itt például az Évi, Zoli és Áron családokra) igénylik a kerek úgynevezett american-fantastic-frizbi-kockát. Egy darab hozzáadása elegendő lesz. 

- idő… hát ezt nehéz beszerezni. Viszont nagyon fontos! Meghatározott mértékegység nincsen, de minél többet ad hozzá az ember, annál jobb lesz. Felső határ nincs...

- most pedig jöhetnek az énekeskönyvek. Amennyi csak van, tedd bele, de vigyázz: szépen, egyenletesen oszd el őket a jóembereken (a tenyerükön)! Nagyon ajánlott még a gitárok hozzáadása, amit a Julcsi-félék azonnal felszívnak. A hang, ami lassan hallhatóvá válik jelzi, hogy eddig minden rendben alakul, a gitár, az énekeskönyvek, a Tűz megteszik hatásukat, forr a hangulat, pezseg az élet.

- még gyorsan adjuk hozzá a fűszereket, amik apróságoknak tűnnek bár, de ezek nélkül mégis még mindig elég íztelen lenne (a felsorolás nem teljes, itt szabadon hozzá lehet adni egyéni ízlésvilágunkat, bátran adagold, mi szívednek kedves): barátság, szeretet, bizalom, türelem, odafigyelés és minden ilyen nyál(kás)nak mondott, pedig egyáltalán, nagyon nem az dolgok. Hogy ezek teljesen összeálljanak és igazán kiadják az ízüket nagyon fontos a humor hozzáadása, a nevetésé, a mosolyé. Ne felejtsd el, ez forrasztja össze!

 

Utolsó moccanatok:

Végezetül pedig tegyük rá a fedőt (ami az ajánlott kondér használatának esetében egy komplett menza), hagyjuk őket hosszú hosszú ideig együttlenni, egymás levében főni. Csak úgy az ösztöneidre hallgatva egyszer csak öntsd le őket (szóel)illanó olajjal és állj félre, mert hatalmas ima-pára fog felfelé szállni. Ez amúgy nagyon praktikus része is a dolognak, mert a felhő iránya megmutatja, merre van a Főnök. Keresd meg és hívd oda.

Ő majd mögüled, a vállad fölött, gyöngéden, féltőn és szeretőn hozzáad még valamit: az áldását.

Készen vagy.

 

Kész a SzóSz, ez az édes öntet, ami gyengéden melegíti fel az egész testet. Bátran nyakonöntheted vele azokat a fárasztó, nehéz hétfőket, de igazából jut belőlük keddre, szerdára, csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra is! Az emberek hálásak lesznek érte.

 

Jó munkát!

 

 

 

 

Ennyi volt odaírva. Elgondolkoztató. Engem elgondolkoztatott...

 

 

vége, köszönöm a figyelmet

 

 

 

12 komment

Címkék: szósz


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr76738169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt Wagner 2008.10.30. 01:50:21

nem rossz, nem rossz, egészen meglepett. . )

iru 2008.10.30. 14:09:59

nagyon tetszett, csak így tovább!:-)

Andorin 2008.10.30. 14:57:17

az az igazság, hogy elolvastam és hááát nagyon nehéz bármit is hozzáfűzni.
Talán annyit: hálás vagyok, hogy egy alkkotórész lehetek! Szívből hálás! :o)

Ébresztőóra 2008.10.30. 17:13:16

Megkóstoltam, nagyon finom lett ez a mennyei szósz. Kérek mééég!!! (UI. Gratulálok az íráshoz! Az is Isteni(-:)

bogaras srác 2008.11.02. 15:54:00

Köszönöm, és ahogy a kedves wecker barátom írta: Istennek legyen hála:)!

Andorin 2008.11.03. 23:27:19

Szent Péter téren, mi!? :o)

gugielek 2008.11.04. 13:24:34

hát ez nagyon jó lett, engem is nagyon megmozgat a szósz, de ekkora ihletet nem kaptam:)

bogaras srác 2008.11.08. 17:00:39

Bizony, a Szent Péter téren:)!
Sokat utazgatok, de hisz tudjátok... (és amúgyis: sohasem viccelődnék ilyesmivel, ha nem lenne igaz...)

Jairus leánya 2008.11.14. 11:09:19

az a poén az egészben, h a nevünk tényleg föl van írva az Égben! (a mennyei szakácskönyvben..)

NagyMisu 2009.01.17. 16:59:40

Te, Bogaras!
Már régóta nézegetem a blogot, de valahogy erre csak most találtam rá (Gugielek irománya kapcsán)... Fura. Talán nem is véletlen.
Mindenesetre ledöbbentem, miket tudtál te már október végén! Nagyon durva innen 2009. 01. 17-e távlatából szemlélni... Kösz, és... kösz!

bogaras srác 2009.01.17. 18:55:21

Rendőrségi közlemény: még mindig nem találják azt a tavaly október 29.-én eltűnt bogaras fiút, aki rejtélyes körülmények között tűnt el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről. Barátai és családja nagyon hiányolják és már nagyon várják haza.
A rendőrség még midnig nem zárta le a nyomozást, bár a fiú előkerülése egyenesen reménytelen.
A körülmények indokolttá tették a Nasa és az 51-es körzet földönkívüli szakosztályának munkatársainak bevonását. "Nem mindennapi jelenségek okozták a fiú eltűnését"-nyilatkozta nekünk0000, egy titkos lényeket kutató szervezet titkosügynöke. "Valószínüsítjük, hogy a fiút gyötrelmes kínokkal bűntetik valahol valamilyen idegen lények, amiért titkoakt szolgáltatott ki. A fiú ugyanis minden valószínűség szerint kettősügynök volt."
A rejtély rejtély marad, a fiúnak valószínüleg örökre nyoma vész. És kik ezek az idegen lények? És mi a szándékuk ezzel a szerencsétlen fiúval... nem tudni, de reméljük még előkerül. Zsírozzunk érte.
Komáromi István riportját olvasták, Taksonyból.

Andorin 2009.01.19. 00:00:33

Szegény fiú, ihgen, imázunk érte is! ;o)
süti beállítások módosítása