HTML

PPKE-BTK SzóSz blog

A SzóSzerint Keresztény Közösség, a PPKE-BTK bibliaköre. A diákkör a PPKE Egyetemi Lelkészségének része, és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) tagja. Egy mókás egyetemi keresztény közösség napi hírei, csodái, bánatai.

Friss topikok

  • Az Úr íródeákja: @izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő cso... (2012.02.18. 23:55) február 15.
  • rapapampam: Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit ke... (2012.02.08. 08:43) A hajléktalan és a patkány
  • Az0r: 'obein'??? vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :) (2011.09.13. 13:33) A Bibliatanulmányozás lényege
  • Az0r: Tetszett. (2010.08.23. 19:18) A Csata
  • Gyogyó: Azt ajánlotta az oldal: "Szólj hozzá!" Nem lehet. (2010.07.18. 19:21) A búcsúzás – Csobánka, 2010

Linkblog

2011.09.03. 09:22 Gyogyó

A Bibliatanulmányozás lényege

Az egyik dolog, amit nagyon hangsúlyoztak az IFES világtalálkozóján, hogy a keresztények köteleződjenek el Isten Igéje felé. Nemcsak azért kezdem ezzel, mert ezt találtam meg a jegyzetfüzetemben, akkor egy indiai lány tanúságtételét írnám le kezdetnek. Azért írok először a Biblia fontosságáról, mert magamat kell, hogy emlékeztessem: ugyanúgy kellene olvasnom az Igét , ahogy eszem vagy iszom.

Isten kommunikatív Valaki, s ha a maga képmására teremtett engem, akkor én is kommunikatív lény vagyok. (Ezt már mások is megmondták, pl. Boross Géza: A kommunikáció teológiája.) Teremtettségemnél fogva szükségem van a kommunikációra - nemcsak embertársaimmal, hanem Istennel is. És ez az, amit elhanyagolok. Arra jöttem rá, Krakkóban, hogy a körülöttem lévő különböző nemzetiségű emberek hozzám képest sokkal többet beszélnek Istennel, mint én. Mellesleg, többet is beszélnek róla, de én inkább róla beszélek, vele keveset. Ami bevallom őszintén, fáj. Nem gondoltam, hogy ilyen van, de mégis: Isten belém ültette a vágyat utána. Emlékszem, amikor Ágit vagy Julcsit hallgatva, elsős egyetemistaként azért imádkoztam, bárcsak én is vágyakoznék Istenre. Megadtad Uram, köszönöm! Szóval, ott tartottam, hogy fáj. Fáj, hogy újra és újra távol kerülök Istentől, hogy nem benne élem az életem. Egész nap rohanok, nem töltök Vele időt, hogy nem beszélgetek Vele és nem hallgatom meg csöndben, nem akarom megismerni Őt a Bibliában. Hit van, kapcsolat nincs. Pedig a kapcsolat lenne a lényeg.

Az IFES találkozó előtt rendeztek egy elő-konferenciát diákoknak. Százötven egyetemista vett részt rajta a világ minden részéről. Egyik délelőtt volt egy nagyon jó előadás. Sabine Kalthof, az IFES európai régiójának munkatársa beszélt arról, mennyire fontos az Ige egy keresztény életében. Mi gátol a Biblia rendszeres tanulmányozásában? A lustaság, a motiválatlanság és az, hogy nem érezzük fontosnak a dolgot. Mi segíthet a mindennapos Bibliaolvasásban? Mások példamutatása és a felismerés, hogy az Igének van ereje, hogy megváltoztassa életünket. Azt mondta, hogy a Bibliatanulmányozás lényege , hogy megismerjük, szeressük és obein Istent. Beszélt arról, hogy különféle bibliatanulmányozási módszerek vannak, és beszámolt az IFES egyik programjáról is. Ennek célja, hogy motiválja a diákokat a napi egyéni Bibliaolvasásra, segítse elköteleződésüket az egész Szentírás felé. Több országban indult olyan kezdeményezés, hogy három év alatt végigolvassák az emberek a Bibliát, de igyekeznek meg is érteni. Utóbbit on-line csoportok segítik, ahol az emberek kérdéseket tesznek fel az Igével kapcsolatban és meg is beszélik azokat. Alkalmazkodva a diákok szokásaihoz, az IFES elkezdte használni a közösségi médiát.

Mi a tanulság? Számomra az: ahogy minden kapcsolatot ápolni kell, az Istenhez is hűségesnek kell lenni. Lehet tudni sokat valakiről, de ahhoz, hogy szeressem, ismernem kell. Ahhoz pedig, hogy megismerjem, időt kell áldoznom rá minden nap. E nélkül nem megy. Én csak tudom.

 

1 komment

Címkék: isten kapcsolat biblia 2011 krakkó ifes world assembly


A bejegyzés trackback címe:

https://szosz.blog.hu/api/trackback/id/tr233199198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az0r 2011.09.13. 13:33:35

'obein'???

vagy ez csak egy figyelemteszt volt? :)
süti beállítások módosítása